Om Veveriet


Den røde løper

Kokosveveriet «Den røde løper” ble etablert i desember 1997, og viderefører en lang tradisjon med kokosprodukter i mandalsområdet. Veveriet drives og eies av Petter Thilesen på Vestre Skogsfjord litt vest for Mandal.


DET VAR EN GANG…

Tidligere var det ”Det Norske Teppe- og Kokosveveri” (etablert i 1918, nå Mandal Veveri) som produserte kokosløpere og -tepper. Markedet var stort for kokosprodukter til ut på 70-tallet da syntetiske tepper og gulvbelegg tok over store deler av markedet.

I 1993 ble kokosvirksomheten overtatt av Sjølingstad Uldvarefabrik, en levende museumsfabrikk i Lindesnes kommune. De forhandlet løpere og matter importert via Danmark fram til 1997, da de besluttet å avvikle. Dermed ble Kokosveveriet «Den røde løper» etablert.

En tom låve ble bygget om til produksjons- og lagerlokale, og nye varer ble bestilt direkte fra Kerala i India. Kokosprodukter er ifølge inderne selv deres «golden gift to the world», og løperne er slitesterke  etter flere hundre års bruk og produktutvikling. Direkte import fra produksjonslandet betyr færre distribusjonsledd og bedre priser.

Kokosveveriet ”Den Røde Løper” har deler av det gamle veveriet i behold og vil etterhvert produsere noe selv. Våre produkter selges både gjennom teppeforhandlere over hele landet og direkte til forbruker. Ta kontakt for mer informasjon og tilbud, vi kan tilby rask levering og gode betingelser!